Najnovije

Divac postao potpredsednik Sakramenta

SAKRAMENTO- Jedan od najboljih jugoslovenskih i srpskih košarkaša Vlade Divac imenovan je za potpredsednika Sakramento Kingsa, zadužen za košarkaška i pitanja franšize.
Vlade Divac (Foto: Jutjub)

Vlade Divac (Foto: Jutjub)

Nekadašnji as “kraljeva” imaće, između ostalog i savetodavnu ulogu u stručnom štabu, učestovaće u proceni talenata i brzini prilagođavanja evropskih košarkaša na klub, a pomagaće u globalnom brendiranju Kingsa. - Vlade ima jedinstvenu perspektivu i globalni ugled koji će dodatno podići našu organizaciju širom sveta – rekao je vlasnik Sakramenta Vivek Ranadive. Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije istakao je da mu je ukazana velika čast povratkom u grad u kojem je imao nezaboravna iskustva. - Sakramento i Kingsi su uvek u mojim mislima i često sam sanjao da imam ulogu u pomaganju našim sjajnim navijačima da shvate najveću vrednost NBA lige. Zahvalan sam Viveku na prilici i radujem se stvaranju novih posebnih uspomena – rekao je Divac. Generalni menadžer Sakramenta Pit D' Alesandro naglasio je da Kingsi imaju sreću što imaju Divca kao savetnika.
Pročitajte još:Šta proganja Zvezdine kapitene?
- U proteklih godinu dana, u kojima sam upoznavao Vlada, dokazao se kao ambasador Sakramenta. Radujem se njegovom doprinosu, s posebnim respektom prema njegovom znanju međunarodnih utakmica – rekao je D' Alesandro. Divac je 16 godina proveo u NBA, noseći dresove LA Lejkersa, Šarlota i Sakramenta, odigravši 1.134 utakmice. Jedan je od četiri igrača u istoriji koji je uspeo da ostvari učinak od najmanje 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija, 1.200 ukradenih lopti i 1.600 blokada, što su uspeli samo još Karim Abdul DŽabar, Hakim Oledžuon i Kevin Garnet. Šest sezona koje je proveo u Kingsima smatraju se za najuspešniji period u istoriji kluba. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA