Najnovije

Jerkov: Da i krivično delo trgovine decom ne zastareva

BEOGRAD - Poslanica DS Aleksandra Jerkov predložila je danas da Skupština Srbije na prvoj sednici prolećnog zasedanja razmatra i izmene Krivičnog zakonika, kojima bi se omogućilo da se u krivična dela koja ne zastarevaju uvrsti i krivično delo trgovinom dece radi usvojenja.
Jerkov (Foto: Arhiva DS-a)

Jerkov (Foto: Arhiva DS-a)

Poslanici Skupštine Srbije glasanjem nisu prihvatili da se ta tačka uvede u dnevni red prve sednice jesenjeg zasedanja. Jerkov je objasnila da je njen predlog da se u krivična dela koja ne zastarevaju uvrsti i trgovina decom. "To je, uopšteno rečeno, onaj čuveni zakon za bebe", rekla je Jerkov, podsećajući da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu prošle godine naložio Srbiji da do 9. septembra ove godine obezbedi naknade za roditelje nestalih beba. Uz napomenu da takve dece nije malo i da Udruženje roditelja smatra da je u prethodnih 40 godina nestalo 100.000 beba, Jerkov je navela da je njen predlog samo međukorak do donošenja zakona. "Postoji radna grupa koja je pripremila čitav novi zakon koji Vlada Srbije iz nekog razloga pokušava da ne donese ili izbegava da donese. Svi rokovi u tom slučaju su prošli", kazala je Jerkov.
Pročitajte još:SKANDAL: Brankica Stanković pretila novinaru Bete!
Poslanici Skupštine Srbije danas su započeli prvu sednicu prolećnog zasedanja, na kojoj razamtraju 16 zakonskih predloga i drugih akata. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA