Najnovije

Moskva: Amerika će nastaviti hladan rat, čak i ako promenimo stav o Ukrajini

MOSKVA- Predsednik spoljnopolitičkog odbora Državne Dume Rusije Aleksej Puškov u intervjuu listu Izvestija izjavio je da Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da odustanu od hladnog rata, čak i ako Rusija promeni svoj stav o Ukrajini.
Aleksej Puškov (Foto: topwar.ru)

Aleksej Puškov (Foto: topwar.ru)

Štaviše, u novom hladnom ratu Vašington je postavio sebi zadatak da promeni politički režim u Rusiji. Po njegovom mišljenju, Amerika se nalazi „pod vlašću svojih antiruskih strasti“, a takve "antiruske histerije" i propagande nije bilo čak ni u Reganovo vreme. Govoreći o scenarijima „narandžaste revolucije“ u Rusiji, organizovane od strane SAD-a, Puškov je naveo tri moguća scenarija. Prvi je Blatni trg, koji bi „mogao da bude“ kopija kijevskog Majdana. „NJegovi učesnici su smatrani perspektivnim pokretom koje treba informativno i politički podržavati“, kazao je on. Drugi scenario je podržavanje ekstremne proameričke opozicije u liku Mihaila Hodorkovskog, Garija Kasparova, Mihaila Kasjanova i drugih političara, uprkos tome što je „njihova politička perspektiva nikakva“. Treći scenario je ekonomska destabilizacija radi „izazivanja masovnih protesta i dovođenja u pitanje autoriteta i uticaja Vladimira Putina“. Pri tom, Aleksej Puškov, poznati političar i televizijski novinar, smatra da nijedan čovek u Rusiji koji otvoreno zastupa interese Bele kuće ne može biti popularan i da „nijedan masovni pokret ne može da postane protagonista ideja SAD-a“.
Pročitajte još:
Puškov je kao primer naveo Hodorkovskog, koji je faktički proglasio početak svoje predsedničke kampanje u sedištu nevladine organizacije Fridom haus, koju 90 odsto finansira Stejt department. Takvo pozicioniranje Hodorkovskog kao eksponenta SAD-a ne doprinosi njegovoj popularnosti u Rusiji, smatra Puškov. On je dodao da u SAD-u sada teže ka vlasti ljudi koji su mnogo ekstremniji nego što je Barak Obama: među republikancima dominiraju stavovi senatora Mekejna, a u aprilu bi mogla da objavi nameru da se kandiduje u ime demokrata Hilari Klinton - jedan od tvoraca krize u Siriji. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA