Najnovije

Vučić: Neće biti ni većih penzija, a ni veći PDV ne dolazi u obzir!

KOPAONIK - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vraćanje nekih penzija na raniji nivo biti moguće tek kad ozdravimo zemlju i dodao da je cilj vlade da to uradi da bi doslo do veće potoršnje.
Aleksandar Vučić, premijer Srbije (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić, premijer Srbije (Foto: JuTjub)

On je na konferenciji za novinare u okviru Biznis foruma rekao da potrošnja ni sada nije smanjena, navodeći kao primer da su sada prihodi od PDV-a na nivou od 69,5 milijardi. "To pokazuje da potoršnja nije smanjena, već je nesto povećan broj zaposlenih i isto tako da je nešto povećana naplata, ali to nije dovoljno za ozbiljniji rast, za to nam je potrebna veća potrošnja", izjavio je Vučić. On je dodao da ne može da obeća da će da rusi sporazum sa MMf da bi zadovoljio nekoga u Srbiji. Do povećanja penzija će, kako je naveo, doći teka kad budemo sigurni da smo javne finansije ozdravili, a takođe i javna preduzeća. Ne dolazi u obzir povećanje PDV-a Vučić je izjavio da povećanje PDV-a u Srbiji ne dolazi u obzir, a o mogućnosti uvođenja akciza na električnu energiju, dodao je tek će se razmišljati. "Povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) predviđeno je u dogovoru sa MMf-om kao krajnja mera, ali ta mogućnost u ovakvim okolnostima ne postoji", rekao je. Da su nam cifre takve da u prva dva meseca beležimo minus od 35 ili 40 milijardi dinara, onda bi obaveza Vlade Srbije bila da o tome misli, rekao je Vučić.
Pročitajte još:Ovaj ustaša je omiljeni novinar hrvatske predsednice: Mrzi Srbe, slavi Jasenovac!
On je podsetio da je Srbija u prva dva meseca ove godine zabeležila suficit od 1,895 milijardi dinara, a prethodno je predviđeno da se u tom periodu ostvari deficit od 27 milijardi. U dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom, do kraja prvog kvartala predviđen je deficit od 55 milijardi dinara, rekao je Vučić i dodao da ne očekuje minus veći od 25-27 milijardi u prva tri meseca. "Sa ovim ciframa, povećanje PDV-a ne dolazi u obzir", zaključio je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA