Najnovije

Studentski parlament: Ko je odgovoran za blokadu Filozofskog?

BEOGRAD - Studentski parlament Filozofskog fakulteta upitao je danas ko je odgovoran za dvomesečnu blokadu te institucije, s obzirom da je, kako tvrde, ona okončana ispunjenjem zahteva koji su zatraženi još pre mesec dana, a za koji je Uprava govorila da nije u skladu sa zakonom.
Filozofski.rs

Filozofski.rs

- Za taj zahtev Uprava je 55 dana tvrdila da nije u skladu sa zakonom, da bi na kraju Ministarstvo potvrdilo zahtev studenata kao legalan i ostvariv, navodi se u saopštenju i dodaje da je sada pitanje "zašto su studenti, profesori i šira javnost obmanjivani od strane Uprave i zašto je dopušteno da ta obmana traje dva meseca". Poziv Uprave da se rasformira Studentski parlament, smatraju u toj organizaciji, govori o nespremnosti Uprave da prizna odgovornost za svoje postupke, ali i "pokušaj sabotaže pregovora između studenata i članova Saveta". - Ti pregovori su bili jedan od uslova za deblokadu i svaki pokušaj njihove sabotaže rezultiraće radikalizacijom protesta koji je još u toku, iako je blokada završena, navodi se u saopštenju. U saopštenju se kritikuje saopštenju Dekanskog kolegijuma fakulteta od 3. decembra u kojem, tvrde u Studentskom parlamentu, pokušavaju da prenesu odgovornost isključivo na studente i njihov parlament. Kako se tvrdi, dopisi i predlozi Studentskog parlamenta su ignorisani i odbijani bez obrazloženja, a na zvaničan sajt fakulteta nisu mogli da ostavljaju saopštenja.
Pročitajte još:

Prosjak našao torbu sa 3.500 evra i vratio je, ali pravi šok je bio postupak vlasnika!

-Dekan je nelegalno delegitimisao Parlament u trenutku kada je on jasno stavio do znanja da će se boriti za interese studenata i da neće služiti kao marioneta Uprave, tvrdi se u saopštenju. Studentski parlament takođe navodi da su njegovi članovi "i pored svih represivnih mera", pokušavali da uspostave komunikaciju sa Upravom, ali bezuspešno, te da im je prećeno disciplinskim i prekršajnim prijavama i isključivanjem sa fakulteta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA