Najnovije

Žestoko bombardovanje u Jemenu: Šiti odbijaju da se povuku

SANA- Avioni arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom bombardovali su protekle noći položaje šiitskih pobunjenika pokreta Huti u gradu Sani i na istoku Jemena.
Rat u Jemenu (Foto: Vikipedija)

Rat u Jemenu (Foto: Vikipedija)

To je peta uzastopna noć vazdušnih napada na šiitske pobunjenike koji imaju podršku Irana i koji su preuzeli kontrolu nad Sanom i velikim delovima teroritorije Jemena.

Avioni su se čuli od sinoć u 21.00 do jutros u 5.30 po lokalnom vremenu, javio je Frans pres.

Zasad nema izveštaja o žrtvama. Očevici su naveli da je pogođen položaj pobunjenika nadomak predsedničke palate u Sani, prenosi agencija Beta.

Mete napada bili su radari i skladište raketa zemlja-vazduh oko 140 kilometara istočno od glavnog grada, dok je na zapadu gađana jedinica protivavionske odbrane Hutija.
Pročitajte još:PUTIN OTVARA AMERIČKI FRONT: Počinje bitka za „Obamin komšiluk“Kraj ukrajinskih dobrovoljačkih bataljona: Jaroševim borcima naređeno da predaju oružje
Arapski lideri koji podržavaju jemenskog predsednika Abda Raboa Mansura Hadija, rekli su juče da će bombardovanje Jemena trajati dok se šiitski pobunjenici Huti „ne povuku“. Hadi je pobegao u Rijad, a pokret Huti podržava bivši predsednik Ali Abdulah Saleh koji je u Jemenu. Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA