Najnovije

Dolazi rat: SAD naoružava Ukrajinu, a Rusija Meksiko

Do sada već verovatno znate za zloglasne vojne „vežbe“ poznate kao Jade Helm koje će se održavati od 15. jula do 15. septembra u mnogim američkim državama uključujući Arizonu, NJu Meksiko, Kolorado, Teksas, Jutu, Nevadu i Kaliforniju.

Foto: darkpolitricks.com

Foto: darkpolitricks.com

Iako to deluje kao sasvim normalna stvar, mnogi navode da su u pitanju pripreme za uvođenje vojne uprave. Međutim, na osnovu najnovijih informacija, vrlo je moguće da su vežbe Jade Helm u stvari priprema za pretnju iz Rusije.

Čečenski parlament je nedavno zapretio SAD da će oni naoružati Meksiko ukoliko SAD naoružaju Ukrajinu. Evo kako je to sročio čečenski parlament:

„SAD nemaju prava da savetuju Rusiju kako da se ponaša kada su njeni susedi u pitanju. Dopremanje oružja Ukrajini će se shvatiti kao signal za recipročno delovanje – isporuku oružja Meksiku – kako bi se ponovo pokrenule rasprave oko pravnog statusa teritorija koje su aneksirale SAD, a koje sada čine države Kaliforniju, NJu Meksiko, Arizonu, Nevadu, Jutu, Kolorado i Vajoming.

Zadržavamo pravo da delujemo u Meksiku, postavljajući pitanja o punopravnosti gorepomenutih država SAD i dopremajući oružje gerilcima u Meksiku“.

Poslednji potez američke vlade je bio kap koja je prelila čašu u Rusiji do te mere da ona sada preti SAD da će naoružati Meksiko ukoliko SAD naoružaju Ukrajinu, a kako bi povratila zemlju koju su SAD kupile sporazumom Gvadalupe.

Da li je slučajnost da se Jade Helm vežbe sprovode na istoj teritoriji koju bi Meksikanci napali ako bi ih Rusi opremili?

Pročitajte još:
Kraj ukrajinskih dobrovoljačkih bataljona: Jaroševim borcima naređeno da predaju oružje
Asad: Rusija pouzdan saveznik koji teži stabilnosti u svetu

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA