Najnovije

IZ CRNE GORE U CRNO MORE: Američki razarač plovi ka Rusiji

RUSIJA - Američki raketni razarač USS DŽejson Danam (DDG-109) u narednim danima će ući u Crno more, što ruska mornarica brižno motri, jer je to još jedno od kretanja NATO brodova koja su u poslednjih nekoliko sedmica pojačana u Crnom moru.
Nuklearni nosač aviona "Ronald Regan" - ponos ratne mornarice SAD (Foto: Vikipedija)

Nuklearni nosač aviona "Ronald Regan" - ponos ratne mornarice SAD (Foto: Vikipedija)

Ovu informaciju su saopštile Crnomorske novosti. Prema objavi, 13. marta 2015. razarač je bio u crnogorskoj luci Bar na Jadranskom moru, prenela je agencija Novorosia. Američki razarač će zameniti francusku fregatu La Feit (F710) koja je napustila luku Odesa 30. marta 2015. godine. Podsećamo, američki raketni razarač USS DŽejson Danam je bila u Crnom moru i Odesi tokom 2012. godine, kada je učestvovao u ukrajinsko-američkoj međunarodnoj pomorskoj vežbi «Sea Breeze 2012". Američka i NATO mornarica je prekinula uobičajene procedure komunikacije sa ruskom mornaricom, te sve manje obaveštava Rusiju o kretanjima svojih brodova, što u ruskoj mornarici tumače i kao provokaciju i kao opasnost.
Pročitajte još:Kraj ukrajinskih dobrovoljačkih bataljona: Jaroševim borcima naređeno da predaju oružjeAsad: Rusija pouzdan saveznik koji teži stabilnosti u svetu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA