Najnovije

JAROŠ: Ukrajini preti novi Majdan koji će biti još krvaviji

KIJEV - Lider Desnog sektora i poslanik u Vrhovne Rade Ukrajine Dimitrij Jaroš upozorava vlast u Kijevu da bi u toj zemlji mogla da se dogodi nova revolucija i to krvavija od predhodne. Jaroš je ovu izjavu dao nakon odluke Kijeva da razoruža dobrovoljačke bataljone koji odbijaju da se uđu u sastav jedinica regularnih snaga bezbednosti. 
Dmitri Jaroš (Foto: Novorosinform)

Dmitri Jaroš (Foto: Novorosinform)

Jaroš je rekao da Ukrajina klizi po ivici noža, a da se sa jedne strane nalaze rodoljubi koji žele da je spasu a sa druge "strane krvopije koji žele da joj isisaju krv". Jaroš je rekao da bi novi Majdan  mogao da dovede do propasti Ukrajine i da samo zbog toga ubeđuje mlade ljude da se suzdrže od novog nasilja. Među ekstremnim grupama u Ukrajini vlada veliko nezadovoljstvo odnosom Kijeva prema pripadnicima dobrovoljačkih bataljona.  Pripadnicima Desnog sektora juče je naređeno da predaju oružje i napuste položaje kod Mariupolja.
Pročitajte još:Kraj ukrajinskih dobrovoljačkih bataljona: Jaroševim borcima naređeno da predaju oružjeIma li mesta za sve koji žele da služe vojni rok u Srbiji?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA