Najnovije

Nuland: Nismo još doneli odluku o naoružavanju Ukrajine

VAŠINGTON - Pomoćnik državnog sekretara za pitanja Evrope i Evroazije, Viktorija Nuland, saopštila je medijima da Bela kuća još uvek nije donela odluku o naoružavanju Ukrajine.
Viktorija Nuland (Foto: state.gov)

Viktorija Nuland (Foto: state.gov)

"Još uvek se ta odluka razmatra." - kaže Nulandova. "Predsednik još uvek nije doneo konačnu odluku i rešenje po tom pitanju." - objašnjava ona. Podsećamo da je niz američkih kongresmena apelovao na Obamu da je neophodno naoružati Ukrajinu, ali da je Obama skloniji politici staloženijih odnosa naspram Rusije, jer je jasno da bi Moskva to tumačila kao internacionalizaciju rata u Ukrajini. Nekoliko uticajnih analitičara je upozorilo međunarodnu javnost i američku političku elitu na moguće nesagledive posledice takve eventualne odluke Vašingtona. Sasvim izvesno je da bi Rusija odgovorila naoružavanjem proruskih snaga, a to bi značilo rat američkog i ruskog oružja, odnosno, otpočelo bi ono što se zove "treći svetski rat".
Pročitajte još:Špijunska mreža britansko-ruskih odnosaOVO SE ZOVE MOĆ: Poslednja dostignuća ruske armije (VIDEO)NE ŽELE DA BUDU META SILEDŽIJAMA: Kina povećava vojni budžet
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA