Najnovije

Nulandova izjavila da Moskva u Donbasu ima „hiljade vojnika i svoju komandnu strukturu”

Pomoćnica DŽona Kerija za Evropu i Evroaziju – Viktorija Nuland – izjavila je sinoć da se u Ukrajini nalaze hiljade ruskih vojnika.
Viktorija Nuland (Foto: state.gov)

Viktorija Nuland (Foto: state.gov)

Pošto je ovo rekla u Kongresu SAD, na slušanju otvorenom za medije, nije htela da iznosi ni podrobnosti ni argumente (kojih Vašington dosad nije imao). Jedino je naglasila: „Rekla bih da se radi o hiljadama i hiljadama”. Istovremeno je optužila Moskvu da je ustanicima Donbasa predala stotine tenkova, višecevnih raketnih bacača i artiljerijskih sistema. I, čak, izgovorila: da Rusija na istoku ima celu komandnu strukturu, počev od generala do mlađih oficira. „Rusija finansira rat u Donbasu, ona komanduje njime i kontroliše ga” – podvukla je Nuland. Antiruskom histerijom, samo nešto drgačijom, istakla se i predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte. Izjavila je da su se njena zemlja, Letonija i Estonija, suočile sa realnom opasnošću da ih Rusija napadne. Čak je „hrabro” izjavila: „Moramo se zajedno braniti. Moramo izdržati bar tri dana – dok nam ne priteknu u pomoć saveznici iz NATO”.
Pročitajte još:SUMNJIVO: NATO prestrojava fregate u Crnom moruPutin: Ukrajinci, imate gasa još za dva dana, a veresije više nema!Kadirov upozorio Čečene koji studiraju u Moskvi da moraju da se ponašaju fino
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA