Najnovije

Šta je sa projektom: Beograd na vodi ponovo odložen?

BEOGRAD - Transparentnost Srbija tvrdi da je rok za početak izgradnje projekta Beograd na vodi ponovo odložen, a da "najave novih rokova nisu praćene obrazloženjem zašto prethodna obećanja nisu ispunjena".
Beograd na vodi (Foto: Vlada Srbije)

Beograd na vodi (Foto: Vlada Srbije)

U saopštenju Transparentnosti se ocenjuje da je Beograđanima i drugim građanima Srbije bitno da čuju kada će početi izgradnja Beograda na vodi, ali da je još bitnije da znaju pod kojim uslovima će to biti učinjeno i uz kakva ulaganja i poslovne rizike koje će preuzeti država. Ta organizacija je u saopštenju upitala zbog čega nije potpisan najavljeni ugovor sa investitorom iz UAE o javno-privatnom partnerstvu, a tvrde i da nema informacija koja bi ukazivala na to da je bilo kakav ugovor potpisan. Javnost, tvrde u Transparentnosti, "ima pravo da zna i u čemu je problem" sa Beogradom na vodi, odnosno da li su to isključivo nerešeni imovinsko-pravni odnosi i obavljanje pripremnih radova na raščišćavanju terena ili postoje sporna pitanja u pregovaranju sa investitorom.
Pročitajte još: SRPSKI TOK: Gasovod mora da ide preko SrbijeSa Kopaonika poručili Vučiću: Hoćemo jednake uslove za sve!
U saopštenju se ponovo kritikuje što je, kako smatraju u toj organizaciji, proces realizacije projekta netransparentan i "što neće biti nadmetanja u otvorenom tenderskom postupku, sa precizno definisanim uslovima i kriterijumima da se dođe do ekonomski najpovoljnije ponude". Tvrdi se i da je projektu dat veliki politički uticaj. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA