Najnovije

Francuska iskustva u očuvanju porodice i tradicionalnih vrednosti

Tribina pod nazivom „Francuska iskustva u očuvanju porodice i tradicionalnih vrednosti“ održana je na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Vodili su je generalni sekretar francuskog udruženja „Porodica i brak“ dr Gijom de Tjeloa i član udruženja Krištof Mašar, a posetiocima su se obratili i direktor Kulturnog centra Novog Sada dr Andrej Fajgelj i prof. dr Nenad Krstić.
Dr Andrej Fajgelj (Foto. KCNS

Dr Andrej Fajgelj (Foto. KCNS

Posetioci su imali priliku da čuju iskustva predstavnika francuskog udruženja koja se tiču porodičnog aktivizma i građenja mreže radi promovisanja pravih i tradicionalnih vrednosti u porodici i braku. Osim toga, objašnjeno je na koji način se treba boriti za vrednosti porodice i kako je očuvati u 21. veku. Da je tema zanimljiva govori i činjenica da se za tribinu tražilo mesto više, ali i interesovanje posetilaca za razgovor sa predavačima koji je trajao gotovo dva sata. Generalni sekretar udruženja „Porodica i brak“ dr Gijom de Tjeloa pojasnio je koliko je važno da se kao pojedinci borimo za svoju porodicu, jer na taj način oko sebe širimo pozitivnu svest i njome privlačimo druge da se slobodno bore u očuvanju tradicionalnih vrednosti. Navodeći primere kako kroz alternativne medije možemo postići svakog individualca da razmišlja u kom pravcu ide porododica u 21. veku, on je rekao da se ne treba plašiti globalnog neprijatelja koji porodicu želi da rasturi, već se treba voditi svojim idealima i idejama - Internet kao nezavistan medij predstavlja mesto na kojem se još uvek čuva slobodna građanska misao. Alternativni mediji u velikoj meri pomažu da saznamo nešto više o dešavanjima koja se tiču porodice. Bitno je praviti mreže u kojima će svaki pojedinac imati pravo glasa, i gde će se voditi sopstvenim idejama. Vaspitanje, obrazovanje i sve one vrednosti koje su svojstvene porodici treba da interesuju isključivo porodicu – rekao je Tjelo, dodavši da su njihov aktivizam, vođen idejom očuvanja tradicionalne vrednosti porodice i braka, najviše pomogli alternativni mediji koji su probudili svest kod građana, jer su uvideli da im je porodica ugrožena. Udruženje “Porodica i brak“ deo je međunarodne mreže koja se bavi zaštitom porodice u Rusiji, Americi, zemljama Evropske unije kao i širom sveta. Osnovano je 2013. godine kako bi pružalo političku podršku protestima protiv zakona „Tobira“, koji je legalizovao gej brakove. Ovo udruženje jedno je od aktivista koje je uz pomoć alternativnih medija i aganžovanja uspelo da na ulice izvede više od sto hiljada ljudi koji su se pobunili donošenju zakona u vezi sa istopolnim brakovima. Član udruženja Kristof Mašar rekao je da oni deluju po principu „cirkularne mase” u kojoj ne postoji nadređena osoba, već se svaki pojedinac bori za prava porodice i njenih vrednosti. - Situacija u kojoj se porodica danas nalazi nije na zavidnom nivou. Porodica je postala roba kojom se trguje. Ona se danas bori protiv velikog zla, i što pre to shvatimo imamo nade da je odbranimo od onoga što joj se radi na svim nivoima sistema u društvu- rekao je Mašar.
Pročitajte još: Šobajić: Srbi i Rusi treba uvek da budu zajednoProslavite Dan svetog Patrika na koncertu „Ortodoks Kelts“
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA