Najnovije

Premijer Francuske: Za ISIL će se boriti oko 10.000 Evropljana!

PARIZ- Sve je više Evropljana koji ratuju za Islamsku državu u Siriji i Iraku, izjavio je danas francuski premijer Manuel Vals i dodao da se broj Francuza koji su se priključili ISIL-u udvostručio za godinu dana.
DŽihad (Foto: al-akhbar.com)

DŽihad (Foto: al-akhbar.com)

„Danas se bori 3.000 ljudi, pre leta bi moglo da bude oko 5.000, a do kraja godine i 10.000“, rekao je Vals za francuski list Mond. „Shvatate li kolika je to opasnost?“ U Francuskoj je oko 1.400 identifikovanih džihadista, uglavnom mlađih, što je dvostruko više nego pre godinu dana. Među njima su oni koji već učestvuju u borbama u Siriji i Iraku, oni koji su se vratili i oni koji nameravaju da odu. „Oko 90 Francuza je već tamo ubijeno sa oružjem u rukama, boreći se protiv naših vrednosti“, otkrio je Vals. Francuski premijer naročitu opasnost vidi u povratku evropskih džihadista i u akcijama koje bi mladi radikalizovani islamisti mogli da preduzmu u njihovim zemljama.
Pročitajte još:Otac DŽihadi DŽona: Moj sin je pas, životinja, neka ide u pakao!ŽIVOT MONSTRUMA: Otac “DŽihadi DŽona” je bio policajac, a on se drogirao i uhodio maloletnice (VIDEO)
„Opasnost je naročito velika u Francuskoj, ali i u drugim zemljama Evrope“, smatra Vals. Belgija, Holandija, Danska i Velika Britanija su među zemljama u kojima je identifikovan značajan broj džihadista. „Ova opasnost je pred nama“, poručio je francuski premijer. Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA