Najnovije

Anti-ratni protesti ispred Saudijske ambasade u Teheranu

TEHERAN - Više stotina ljudi protestovalo je danas ispred ambasade Saudijske Arabije u Teheranu zbog vazdušnih udara na Jemen, koje od 26. marta izvodi međunarodna koalicija predv
Teheran (Foto: Vikipedija)

Teheran (Foto: Vikipedija)

Na skupu, za koji prethodno nije izdata dozvola, učestvovalo je oko 500 ljudi. Učesnici protesta su uzvikivali: „Sram da vas bude, napustite našu zemlju” zatraživši zatvaranje ambasade Saudijske Arabije u Teheranu. Saudijska Arabija, koja s Jemenom deli dugačku granicu, je 26. marta sa zemljama Zaliva i SAD počela bombardovanje položaja šiitskih pobunjenika Huta, pošto su oni zauzeli delove Jemena. Vojnu akciju u četvrtak je oštro osudio iranski vrhovni verski vođa ajatolah Ali Hamnei koji je rekao da koalicija vrši „kriminalne akcije”.
Pročitajte još:Kanada šalje vojnike u Ukrajinu!Najbolji bombarderi, brodovi i rakete SAD idu u Azijsko-pacifički region
Pobunjenici pod kontrolom drže Sanu, teritorije u centralnom i zapadnom delu Jemena i delove grada Adena, koji je aktuelni predsednik Abd Rabo Mansur Hadi morao da napusti. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od početka konflikta u Jemenu je ubijeno gotovo 650 ljudi, a više od 2.000 je ranjeno.
Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA