Najnovije

ODLUČILA: Hilari Klinton se kandiduje za predsednika SAD-a 2016. godine!

SAD - Hilari Klinton je objavila da će učestvovati na predsedničkim izborima 2016. godine, a već je dobila podršku od aktuelnog američkog predsednika Baraka Obame.
Klintonova i Obama (Foto: JuTjub)

Klintonova i Obama (Foto: JuTjub)

Ona je učestvovala na izborima 2008. godine i izgubila je upravo od Obame, a on je sada izjavio da bi "Hilari bila odličan predsednik SAD-a". Obama je podržao kandidaturu Klintonove, u izjavi pre neki dan, istakavši da je veliki prijatelj sa Hilari Klinton. Hilari Klinton je prvi kandidat Demokratske stranke, a pre neki dan je najavila da će svoju finalnu odluku objaviti u nedelju, što je danas i učinila. DŽon Keri, državni sekretar SAD, nije hteo da pruži podršku Klintonovoj, a za medije je danas pre njenog zvaničnog saopštenja rekao da bi ona bila pogrešan izbor Amerikanaca.
Pročitajte još:Grcima smeta članak lista „Frankfurter algemajne cajtung“Ukrajinska armija bombardovala Marijupolj
Ukoliko bi Klintonova pobedila, bila bi prva žena predsednik u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. DŽon Podesta, jedan od najuticajnijih američkih lobista, vodiće predsedničku kampanju Hilari Klinton i on je medijima i saopštio odluku Klintonove da uđe u predsedničku trku. "Želeo sam da to prvo čujete od mene. Klintonova će se kandidovati za predsednika 2016. godine!" - rekao je Podesta novinarima. Podesta je vodio predsedničku kampanju Hilari Klinton i 2008. godine. On je rekao da će Klintonova prvo obići birače u Ajovi, a da će od sledećeg meseca i zvanično krenuti njena predsednička kampanja. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA