Najnovije

Na severo-zapadu Kine otkrivena "Vrata pakla" (FOTO)

Stanovnici kineskog mesta Urumči, koji se nalazi na severo- zapadu zemlje, pronašli su na obližnjoj planini rupu iz koje izbija plamen. Sujeverni meštani su ovo nazvali "Vrata pakla".
Foto: lifnews.ru

Foto: lifnews.ru

Oni tvrde da već dugo znaju za postojanje ove rupe ali su sada prvi put objavljene njene fotografije. Iz realtivno malog otvora izbija snažna toplota koja odmah počinje da prži i pali sve što se stavi iznad rupe. Stručnjaci su procenili da je toplota unutar otvora iznad 800 stepeni celzijua zbog čega je nemoguće izmeriti njenu dubinu.
vrata pakla lifenews

Naučnici smatraju da je reč o spontanom sagorevanju ležišta uglja. - Do 70 godina tu su bili rudnici uglja, a postoje dokumentarni dokazi da je rudnik goreo i ranije - piše kineski "Nedeljni ekspres". Zanimljivo je da sličan fenomen postoji i u Turkmenistanu i da se takođe naziva "Vrata pakla". Naime, reč je o ležištu prirodnog gasa koji sagoreva još od 1971. godine.
Pročitajte još:KINEZI I RUSI SPAŠAVAJU PLANETU: Uprkos seči prašuma, Zemlja sve zelenija!Bio je na 10 dijeta u 50 dana. Evo što se dogodilo
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA