Najnovije

OVK preuzela odgovornost za bombaški napad u Skoplju

SKOPLJE - "Oslobodilačka nacionalna armija" preuzela je odgovornost za subotnju eksploziju bombe ispred zgrade makedonske vlade, prenosi prištinski dnevnik Koha ditore. Makedonska policija, za sada, bez komentara.
OVK saopštenje (Foto: Skrinšot Koha Ditore / RTS)

OVK saopštenje (Foto: Skrinšot Koha Ditore / RTS)

Organizacija koja nosi isto ime kao i formacija albanskih gerilaca iz rata 2001. godine, po drugi put za dva meseca, preuzela je odgovornost za bombaški napad na zgradu makedonske vlade, u kojem nije bilo povređenih ni značajnije materijalne štete. Saopštenje je potpisao, za sada nepoznati, "Komandant Kuštrimi". U dva bombaška napada na zgradu vlade u Skoplju bačene su ukupno tri granate, a oba napada izvedena su iz istog pravca, saopštila je makedonska policija. U ovim napadima nije bilo žrtava. "Oslobodilačka nacionalna armija", na čijem su se čelu nalazili Ali Ahmeti i Gzim Ostreni, rasfromirana je shodno slovu Ohridskog sporazuma iz 2001. godine, kojim se makedonija izmakla sa ivice građanskog rata. Od tada, u toj državi periodično su se pojavljivale fantomske albanske gerilske organizacije, koje su preuzimale odgovornost za ne preterano česte incidente.
Pročitajte još:Hrvatski novinar zezao Vučića preko telefona! (VIDEO)„Bosna u NATO samo ako u njega uđe Srbija“
Najpoznatija od takvih organizacija bila je Albanska nacionalna armija, koja je pokušala sa se sukobi sa makedonskim snagama bezbednosti krajem 2007. godine na Šar planini. Tom prilikom poginulo je ukupno sedam pripadnika te grupe, a zaplenjeno je naoružanje dovoljno da se opremi jedinica od oko 500 ljudi. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA