Najnovije

Kijev: Srbija je na strani Ukrajine po pitanju Krima

KIJEV - Ukrajina i Srbija međusobno se podržavaju po pitanju teritorijalne celovitosti, navedeno je danas u saopštenju predsednika Ukrajine Petra Porošenka posle telefonskog razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Petro Porošenko (Foto: president.gov.ua)

Petro Porošenko (Foto: president.gov.ua)

Porošenko i Vučić su razgovarali juče, a u saopštenju pres službe ukrajinskog predsednika, koje prenosi Ukrinform, Porošenko je srpskom premijeru izneo informacije o najnovijim događajima u Donjeckom basenu. On je izrazio nadu da će Srbija, koja predsedava OEBS-om, iskoristiti sve mogućnosti da sve strane u potpunosti primene dogovore iz Minska. "Sagovornici su se dogovorili da koordinišu aktivnosti za povećanje efikasnosti nadzora specijalne monitoring misije OEBS-a, između ostalog ukazujući na neophodnost povećanja broja inspektora i poboljšanja njihove tehničke opremljenosti", navedeno je u saopštenju. Pored toga, predsednik Ukrajine pozvao je Srbiju da pojača krivičnu odgovornost za učešće njenih građana u nelegalnim oružanim formacijama u Donbasu. "S tim u vezi, Vučić je pružio uveravanje da će se upravo tog pristupa pridržavati u Srbiji u vezi sa plaćenicima", navodi agencija. Ukrinform prenosi, takođe, da su Porošenko i Vučić razmenili pozive za posete na najvišem nivou. I Kancelarija Vlade Srbije je juče izdala saopštenje u kojem se navodi da je Vučić u razgovoru istakao da Srbija čini sve kako bi objektivno i nepristrasno pomogla u rešavanju svih sporova i problema na teritoriji Ukrajine.
Pročitajte još:Vučić u decembru raspisuje nove izbore na svim nivoima!?RUS KAD PRAVI, NAPRAVI ČUDOVIŠTE: 7 neverovatnih oružja (FOTO/VIDEO)
Dvojica sagovornika razmenila su stavove o ulozi Srbije u predsedavanju OEBS-om i saglasili se da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje i da je neophodno da u budućnosti više rade na uspostavljanju bližih bilateralnih, političkih, a posebno ekonomskih odnosa. Razmenili su pozive za posetu delegacija na najvišem nivou, Srbiji i Ukrajini, i dogovorili nastavak redovne komunikacije po svim važnim pitanjima. Premijer Vučić zahvalio je Porošenku na ukrajinskoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije, a predsednik Porošenko Vladi Srbije na jasnim stavovima po pitanju ukrajinskog suvereniteta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA