Najnovije

Ministri Rusije, Nemačke, Ukrajine i Francuske dogovorili povlačenje oružja

BERLIN - Šefovi diplomatija Nemačke, Francuske, Ukrajine i Rusije složili su se posle teških razgovora u Berlinu da nastave napore na povlačenju teškog naoružanja iz istočne Ukrajine.
Lavrov (Foto: JuTjub)

Lavrov (Foto: JuTjub)

"Složili smo se ne samo da se nastavi povlačenje teškog naoružanja, već da u to povlačenje uključimo i druge kategodije naoružanja", rekao je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer novinarima kasno sinoć, posle sastanka u Berlinu, javio je Rojters. Štajnmajer je precizirao da su, među oružjem koje treba povući, sada i tenkovi. "Ništa nije lako u ukrajinskoj krizi, to nije ništa novo. Tokom ovih razgovora danas, razlike u mišljenjima Kijeva i Moskve još jednom su postale jasne", rekao je nemački ministar posle razgovora sa šefovima diplomatije Francuske Loranom Fabijusom, Ukrajine Pavelom Klimkinom i Rusije Sergejom Lavrovom.
Pročitajte još:IZDAJNIK: Ruski kapetan prvog ranga špijunirao za UkrajinuUkrajinci saopštili gubitke i izveštaj iz današnjih borbi (MAPA)
Kako navodi britanska agencija, sporazum iz Minska, postignut sredinom februara, tehnički se sprovodi, iako zaraćene strane poslednjih dana jedna drugu optužuju za sve veći broj napada. Rojters dodaje da je u ponedeljak poginuo jedan ukrajinski vojnik, dok je šest ranjeno na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA