Najnovije

Liga šampiona: Barsa na Parku prinčeva prekida niz domaćina

"Park prinčeva" je bio neosvojiva tvrđava u poslednje 33 utakmice za sve evropske goste. U večerašnjem (20.45 - RTS 1) meču četvrtfinala Lige šampiona, Barselona će pokušati da bude prva ekipa, koja će posle Hapeola iz Tel Aviva 2006. (4:2, UEFA kup), slaviti na terenu "svetaca".
Liga Šampiona(Foto: 1000goals.com)

Liga Šampiona(Foto: 1000goals.com)

U drugom duelu današnjeg programa, sastaće se dvostruki šampion Starog kotinenta Porto, i Bajern, koji je pet puta dizao najvredniji klupski pehar. Prvak Francuske će imati velike probleme da sačuva nepobedivost, budući da će zbog povreda i suspenzija nastupiti bez prve zvezde Zlatana Ibrahimovića, vezista Marka Veratija i Tijaga Mote, štopera Davida Luiza i desnog beka Serža Orijea. S druge strane, Barsa, koja nije trijumfovala u dosadašnja tri gostovanja PSŽ (0 1 2), biće samo bez Danija Alveša, koji odrađuje kartone. Ove sezone, u međusobnim duelima u grupnoj fazi, oba rivala su slavila pred domaćom publikom, s tim što je španski predstavnik bio nešto ubedljiviji (3:2, 1:3). - Već smo pokazali da možemo da igramo i pobedimo Barselonu. Zbog kadrovskih problema moraćemo da damo 150 odsto svojih mogućnosti, kako bismo stigli do prednosti - rekao je prvotimac PSŽ Blaz Matuidi. Jedan od glavnih aduta gostiju biće Luis Suarez, strelac devet golova na isto toliko prethodnih mečeva. - Mi smo takav tim, koji uvek ide da pobedi, da osvaja trofeje. Jasno je da je naš cilj trijumf u Parizu - poručio je urugvajski napadač. PSŽ, inače, nije bio u polufinalu Lige šampiona već 20 godina, a tada je u četvrtfinalu eliminisao upravo Barsu (2:1, 1:1). Poput "svetaca" i Bajern će biti desetkovan. Trener Pep Gvardiola na gostovanju Portu ne može da računa na Arjena Robena, Franka Riberija, Bastijana Švajnštajgera, Davida Alabu, Ćavija Martineza i Medhija Benatije, ali to Bavarcima neće odlepiti etiketu favorita. - Imamo mnogo kvalitetnih igrača i nikakvi izostanci ne mogu da budu opravdanje. Bolji smo, i to moramo da dokažemo - rekao je direktor minhenskog kluba Karl-Hajnc Rumenige. Navijači Porta će, s druge strane, priželjkivati reprizu finala Kupa šampiona 1987, kada su osvojili prvu evropsku titulu trijumfom u Beču nad Bajernom (2:1). Sreda PSŽ - Barselona 20.45 Porto - Bajern 20.45 * revanši su 21. i 22. aprila Brojke 16 puta je Bajern prolazio u polufinale LŠ, a 9 puta ispadao u četvrtfinalu 23 puta je ove sezone PSŽ igrao kod kuće i nijednom nije izgubio 30 pobeda na poslednja 34 meča ima Barselona u svim takmičenjima Sva četvorica trenera bili saigrači Kada su u pitanju večerašnji mečevi, interesantno je da su sva četvorica trenera, Loran Blan (PSŽ), Luis Enrike (Barselona), Žulen Lopetegi (Porto) i Pep Gvardiola (Bajern), bili saigrači u sezoni 1996/1997, u katalonskom velikanu. Akteri susreta u Portugaliji, Lopetegi i Gvardiola su tri godine delili svlačionicu (1994-1997), dok su Blan i Enrike zajedno bili na stadionu "Kamp nou" 12 meseci.
Pročitajte još:NEUNIŠTIV! Tole poručio: „Biću predsednik dok dišem!“Iz Zvezde optužuju: Krađa i otimačina! Sudije trasirale Partizanu put ka tituli! (VIDEO)
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA