Najnovije

"Zavetnici" traže zabranu NVO koja zove Tačija u Beograd

BEOGRAD - Srpski sabor Zavetnici zahteva hitnu zabranu, kako navode, protivustavne nevladine organizacije "Omladinski odbor za obrazovanje", koja je najavila prisustvo kosovskog premijera Hašima Tačija na konferenciji o integracijama zapdnog Balkana u EU.
Stefan Stamenkovski drži govor - predsednik pokreta Zavetnici (Foto: Zavetnici)

Stefan Stamenkovski drži govor - predsednik pokreta Zavetnici (Foto: Zavetnici)

Kako je najavljeno Konferencija bi trebalo da bude održana 24. aprila u Beogradu. U saopštenju tog sabora se podseća da je Tači, zvani Zmija, osuđen 1997. godine zbog terorističkog delovanja i zločina nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, a poternica koju je MUP za njim raspisao i dalje je na snazi. "Posebno ističemo da su glavni finansijeri Omladinskog odbora za obrazovanje, koji je najavio posetu Tačija za 24. april, Ambasade Amerike i Velike Britanije, Ministarstvo omladine i sporta, Tužilaštvo za ratne zločine, Kancelarija za evropske integracije, Agencija za borbu protiv korupcije i drugi državni fondovi", navodi se u saopštenju. Sabor osuđuje finansiranje iz državnog budžeta organizacija koje, kako se navodi, podrivaju ustavni poredak Srbije i vređaju dostojanstvo svih njenih građana. "Poražavajuća je činjenica da se predstavniku nelegalne secesionističke vlasti pruža gostoprimstvo, čime se na krajnje perfidan način krši državni Ustav, urušava teritorijalni integritet srpske države i pruža legitimitet pravno nepostojećoj državnosti Kosova", poručili su Zavetnici.
Pročitajte još:Ombudsman zaratio sa naprednjacima – Jovičić tvrdi da Janković laže, nazivajući ga „sramotom“!PAD VOJNOG HELIKOPTERA: Skupštinska većina odbila osnivanje anketnog odbora
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA