Najnovije

ČUVAJTE SE: Haraju lažne novčanice dinara, evo kako da ih prepoznate!

U prva tri meseca 2015.godine, nakon stručne provere sumnjivih novčanica, otkriveno je čak 1.552 falsifikovane dinarske novčanice, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine.
Dinari (Foto: JuTjub)

Dinari (Foto: JuTjub)

Najviše falsifikata pronađeno je među novčanicama vrednosti 2.000, 500 i 1.000 dinara. Prema podacima iz NBS, na milion originalnih dinarskih novčanica u opticaju otkriveno je 5,8 falsifikovanih. – Koristi se neopreznost, uglavnom u velikim trgovinskim lancima i na benzinskim pumpama. Građani u žurbi pokupe lažnu novčanicu, iza čijeg plasiranja stoji ceo jedan dobro organizovan lanac. Nažalost, te falš novčanice se na prvi pogled ne razlikuju mnogo od pravih. Toga je bilo uvek, ali poslednje upozorenje NBS je ozbiljno jer se broj takvih novčanica udvostručio – objašnjava Karolina Herbut, predsednica Udruženja menjačnica. Kako prepoznati lažne novčanice dinara? 1. Reljef na natpisu NBS na pravoj novčanici oseća se pod jagodicama prstiju, na lažnoj ne 2. Hologram se preliva na pravoj novčanici, na lažnoj ne 3. Na dnevnom svetlu, boja lažne novčanice je tamnija 4. Kvalitet papira je drastično lošiji kod lažnih novčanica
Pročitajte još:SEKS SKANDAL: Danju šefica u banci, noću perverzna prostitutka! (VIDEO)HADŽIĆEVE KOMŠIJE: Gorana vratili da umre!
Izvor: Naše novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA