Najnovije

Deklaracija o genocidu nad Jermenima, solidarnost Srba iz RS

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je parlamentu Srpske tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine, kojom se srpski narod RS solidariše sa jermenskim u nastojanju da se ispravi istorijska nepravda.
Milorad Dodik (Foto: flickr)

Milorad Dodik (Foto: flickr)

Dodik je predložio da se deklaracija usvoji na prvom narednom zasedanju skupštine. "Srpski narod Republike Srpske, kao slobodarski narod i narod koji je u Prvom svetskom ratu izgubio trećinu radno sposobnog stanovništva i ogromna prirodna i materijalna bogatstva, solidariše se sa nastojanjima jermenskog naroda i podržava ga u nastojanju da se istorijska nepravda prizna kao genocid za pokolj počinjen nad Jermenima tokom raspada Osmanskog carstva", saopšteno je iz Dodikovog kabineta. Usvajanjem Deklaracije Skupština RS bi se u ime Srpske zauzela za poštovanje ljudskih prava, međunarodnog krivičnog prava, ali i podsetila da zločin protiv čovečnosti ne zastareva i doprinela borbi protiv negiranja genocida, prenosi saopštenje RTRS, koje je objavljeno i na sajtu predsednika RS. Dodik je juče u Srebrenici rekao da će, na poziv predsednika Jermenije, prisustvovati obeležavanju 100 godina od genocida nad Jermenima.
Pročitajte još:RUDARI NAPALI CIPRASA: Demonstrirali na ulicama Atine jer se plaše da će ostati bez posla!Ukrajinskog novinara Buzina ubili proruski stavovi
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA