Najnovije

Divac: Ne možemo sprečiti prijem Kosova u MOK

BEOGRAD – Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac izjavio je danas da je OKS iscrpeo sve mogućnosti oko stopiranja prijema Kosova u Međunarodni olimpijski komitet (MOK), ali da zbog toga nikako ne sme u drugi plan da stavi brigu o srpskim sportistima.
Sedište MOK-a (Foto: Vikipedija CC BY-SA 1.0)

Sedište MOK-a (Foto: Vikipedija CC BY-SA 1.0)

„Nakon što smo iscrpeli sve mogućnosti oko prijema Kosova u MOK, ne smemo u drugi plan da stavimo našu osnovnu delatnost, a to je briga o srpskim sportistima i sprovođenje programa. Nešto više od godinu dana deli nas od Rija, iako su pripreme počele dan posle Igara u Londonu, znamo šta znači predolimpijska godina i lepo je istaći da već brojimo šest članova tima za RIO”, rekao je Divac na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom MOK-a Tomasom Bahom. Prema njegovim rečima OKS i MOK su partneri, uprkos neslaganju po pitanju Kosova. „Imamo fenomenalnu saradnju sa MOK, punu podršku u realizaciji naših programa i zadovoljni smo time. Naravno, postoje razlike i neslaganje u nekim stavovima po pitanju Kosova, ali ovo neslaganje nije i ne sme da bude prepreka u saradnji i razgovorima o brojnim temama”, istakao je Divac. Bah boravi u jednodnevnoj poseti Beogradu, a večeras putuje u Prištinu.
Pročitajte još:Delegacija SRS položila cveće na grob Milice RakićPopović i Čepurin: Neiskorišćeni potencijali strateške saradnje Srbije i RusijeBeograd i Priština opet za stolom 21. aprila
  Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA