Najnovije

BASURIN: Kijev primiče teško naoružanje linijama fronta i sprema veliku provokaciju

Ministarstvo odbrane Donjecke Republike optužilo je ukrajinsku armiju da potajno dovlači teško naoružanje u blizinu linija fronta.
Eduard Basurin (Foto: vladtime.ru)

Eduard Basurin (Foto: vladtime.ru)

Zamenik načelnika štaba armije DNR, Eduard Basurin, saopštio je: „Došli smo do novih saznanja koja potvrđuju da Ukrajinci gomilaju artiljeriju pored linija dodira i da potajno razmeštaju drugo teško naoružanje unutar demilitarizovane zone”. Za primer, naveo je pored ostalog: da su ukrajinske snage – na tri kilometra severno od Kalinjina – postavile tri višecevna raketna bacača „Grad”, pored Novomarkovke – deset haubica i vod tenkova T-64, nedaleko od Krasnogorovke – četiri tenka i četiri samohodne haubice „Nona, pored naselja Memrik – sedam raketnih bacača „Grad” i deset tenkova T-64... Basurin je u nastavku naglasio: „Pojačani intenzitet raketne i artiljerijske paljbe sa strane Ukrajinaca – samo potvrđuje da Kijev priprema veliku provokaciju koja bi poslužila kao opravdanje za dovođenje u Donbas stranih mirovnih snaga koje bi bile lojalne Ukrajini”.
Pročitajte još:DOBRODOŠLI: Rus na tenku dočekan na prepunom stadionu u sred Kalifornije! (VIDEO)NOVI IZAZOV ZA PUTINA: Rusija predsedava blokom BRIKS
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA