Najnovije

DRAMA U VAŠINGTONU: Požar u avionu sa političarima iz Bosne

VAŠINGTON/SARAJEVO - Pri povratku sa zasedanja MMF-a u Vašingtonu, avion "Austrian Airlines" u kome se nalazila delegacija federacije Bosne i Hercegovine sa premijerom fadilom Novalićem i guvernerom Centralne banke BiH Kemalom Kozarićem, morao je da se vrati na aerodrom, jer se jedan od motora zapalio, javllja TV N1 BiH.
Ilustracija (Foto: wikimedia.org/RuthAS)

Ilustracija (Foto: wikimedia.org/RuthAS)

Brzom reakcijom avion je prinudno spušten na pistu u Vašingtonu, povređenih nije bilo, a 50 vatrogasaca gasilo je požar na motoru aviona. Avion je trebalo da leti na relaciji Vašington-Beč, ali je vraćen samo 15 minuta nakon poletanja, jer se jedan od motora zapalio. Bosanskohercegovačka delegacija smeštena je u hotel i naknadno će im biti biti zakazan novi let - svi su dobro, ali su u šoku. Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je, takođe, trebalo da bude na ovom letu ali je, kako saznaje N1, promenio kartu i otišao ranije iz Vašingtona, dok je delegacija iz Republike Srpske otišla avionom "Lufthanze", preko Minhena. Predstavnici BiH je trebalo da jutros u Luksemburgu budu na neformalnom radnom doručku “Prijatelji Bosne i Hercegovine”, čiji je inicijator ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Vesna Pusić. Sastanku u Luksemburgu će prisustvovati visoka predstavnica EU Federika Mogerini, komesar za proširenje EU Johanes Han, i ministri spoljnih poslova EU.
Pročitajte još:BAŠAR ASAD: Vehabijsko učenje je osnova terorizma u svetuNikita Mihalkov: Mi smo ti koji treba da stojimo iza svojih nacionalnih interesa
Izvor: Tanjug, N1, Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA