Najnovije

Rusija se vraća na Bliski Istok, SAD sve više gube pozicije

Rusija počinje da igra sve značajniju stratešku ulogu na Bliskom Istoku, a SAD postepeno ispadaju iz igre – ocenio je The Economist.
S -300 (Foto: RIA novosti)

S -300 (Foto: RIA novosti)

Britanski list naglašava da je Rusija posle raspada SSSR gubila pozicije i da je ono što je bila zadržala dodatno oslabilo tokom „arapskog proleća”. Pa naglasio: „Međutim, sada kada je krenuo povratni talas tih previranja – Rusija tamošnjim autoritarnim režimima izgleda kao podesniji saveznik nego Amerika”. The Economist je za primer naveo egipatskog predsednika Abdela Fataha as-Sisija, za kojeg tvrdi da je uspostavio bliske odnose sa Rusijom nakon što su mu SAD okrenule leđa. Isti list procenjuje da će isporuka ruskih raketnih sistema S-300 Iranu otvoriti vrata „važnim promenama u regionu”. „Kremlj će – zaključuje The Economist – osujetiti realizaciju američke strategije iako je Rusija zbog Ukrajine pod ekonomskim pritiskom Zapada”.
Pročitajte još:Rogozin: Došlo je vreme da Rusija dođe i osvoji ArktikNikita Mihalkov: Mi smo ti koji treba da stojimo iza svojih nacionalnih interesa
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA