Najnovije

HAOS U MAKEDONIJI: OVK zarobio policajce, a zatim ih pustili i pobegli!

SKOPLJE - Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski potvrdio je danas da je u selu Gošince, opština Lipkovo, izvršen državni teroristički napad, kada je četrdeset maskiranih i naoružanih osoba sa oznakama OVK nekoliko sati zaposelo karaulu u kojoj su bila dežurna četiri policajca.
Crni dvoglavi orao - šiptarski znak (Foto: JuTjub)

Crni dvoglavi orao - šiptarski znak (Foto: JuTjub)

Napad se, prema njegovim rečima, dogodio u dva sata i trideset minuta, a nakon upada naoružanih osoba policajci su razoružani, trojicu su vezali, udarali i sve to su snimali kamerom, preneo je makedonski fokus. Napadači su, kazao je Kotevski, govorili albanski a jedan od njih se policajcima obratio na lošem makedonskom jeziku rečima: "Mi smo pripadnici OVK , prenesite svima da ne može da vas spase ni Nikola Gruevski ni Ali Ahmeti, niko ne sme da se pone ovde jer će svi da budu likvidirani". Kada su, kazao je, napadači otišli, policajac kome nisu bile vezane ruke je odvezao ostalu trojicu kolega i zajedno su se pešice spustili u selo. Prema prvim informacijama MUP-a napadači su sa Kosova a ostali detalji će biti kasnije saopšteni. Kotevski nije želeo da kaže da li je karaula u ovom selu obezbeđena. Portal Press24 javio je ranije da su četiri policajca zarobljena. Teroristički napad na policijsku stanicu u Gošincu, opština Lipkovo dogodio se rano jutros u 2.30 sati,potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je objasnio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski nešto ranije danas, naoružana grupa sa Kosova napala je policijsku stanicu gde su bili četvorica službenika na dežurstvu, razoružali ih i obratili im se na albanskom jeziku sa prevodiocem rečima da "žele njihovu državu i ne žele nikakve Ohridske dogovore". Osobe su nosile maskirne uniforme UČK. Zarobili su četiri policajca oduzeli su im oružje, mobilne telefone i vezu, od kojih su troje vezali i snimali kamerama i fizički maltretirali, saopštilo je Ministrstvo unutrašnjih poslova Makedonije, danas su objavili mediji.
Pročitajte još:BUGARKA OTKRILA SENZACIJU: Vladimir Kličko je bio u homoseksualnoj vezi sa svojim menadžeromOvaj čovek je nazaslužniji za težak poraz Ukrajinaca u Debaljcevskom kotlu (VIDEO)
Izvor: Tanjug/RTS/Utrinski vestnik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA