Najnovije

Dačić sa šefom EULEKS misije

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je zadovoljan odlukom Saveta EU da se mandat Misije EULEKS produži do 14. juna sledeće godine, imajući u vidu njen značaj u radu na uspostavljanju vladavine prava.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Dačić je, na sastanku sa Gabrielom Meučijem, šefom Misije EULEKS na Kosovu i Metohiji koji danas boravi u Beogradu, rekao i da Srbija visoko ceni angažman Misije u promociji poštovanja ljudskih prava, pre svega zaštite prava srpskog stanovništva na KiM i ponovio interes Srbije za što dužim prisustvom međunarodnih misija na KiM, prenosi MUP. Meuči je istakao da je Misija EULEKS, pored redovnih zadataka, posvećena i implementaciji dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine i pohvalio ono što je do sada učinjeno na tom planu. Istakao je da je ostvaren značajan napredak u oblasti vladavine prava, kao i da je zapažen porast poverenja lokalnog stanovništva u pravosudne i policijske organe, piše u saopštenju MUP-a.
Pročitajte još:DIPLOMATSKI RAT: Dodiku zabranjen let preko Turske – avion se vraća u Banjaluku!Palma: Imamo najbolje uslove za strane investicije u Evropi!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA