Najnovije

Palma: Imamo najbolje uslove za strane investicije u Evropi!

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, ocenio je danas da Srbija ima najbolje uslove za strana ulaganja u Evropi i pozvao kompanije iz Italije da ulažu u našu zemlju.
Dragan Marković Palma (printskrin Jutjub)

Dragan Marković Palma (printskrin Jutjub)

"Siguran sam da Srbija u ovom trenutku ima najbolje uslove u Evropi za strana ulaganja, a napravljeni su i novi da se preko SIEPE daju subvencije i po zaposlenom radniku i po visini investicije, tako da investitor po zaposlenom radniku, u proseku, dobije od 6.000 do 8.000 evra", rekao je Marković. On je na sastanku sa delegacijom Udruženja italijanskih privrednika "Confindustria Serbia", koju predvodi potpredsednik Antonio Sćiro, podsetio i da je radna snaga u Srbiji jeftinija nego u Italiji, jeftinija struja... "Ja sam siguran da Jagodina ima najbolju dinamiku kada je u pitanju dolazak stranih investitora i ono što je važno za italijanske investotore je da je Vlada Republike Srbije, odredila jednu cifru za stimulaciju investitora", rekao je Marković. On je članove "Confindustria Serbia" podsetio i da je Italija "jedna od najzaduženijih zemalja Evrope po stanovniku, mnogo više nego Srbija".
Pročitajte još:Lavrov o „najvećem neprijatelju Rusije“Đavo je odneo šalu u Srbiji
U Srbije se ne menjaju poreske stope i neće se menjati onom dinamikom kao u Italiji, u Srbiji je prosečna plata 400 evra, a u Italiji od 900 pa naviše, iz Srbije se izvozi u Rusiju i Tursku bez carinam a to su države koje su bile najveće tržište italijanskih kompanija, pa onda slobodno možemo da konstatujemo da je Srbija najpovoljnija i najstabilnija zemlja za strane investicije u Evropi, ponovio je Marković. Kompanije članice "Confindustria Serbia" zapošljavaju u Evropi pet miliona radnika, u Srbiji su 170 preduzeća članovi tog Udruženja. Cilj sastanka u Jagodini je dolazak novih investotora iz Italije u Srbiju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA