Najnovije

POTVRĐENO: Park Jeloustoun leži na ogromnim količinama vulkanske magme

SAD - Istraživači iz Univerziteta u Juti (University of Utah) su potvrdili da se ispod vulkana u Jeloustonu, američkom nacionalnom parku, nalazi između 18 do 28 milja tečne vrele magme.
Jedan od gejzira u parku Jeloustoun (Foto: yellowstonepark.com)

Jedan od gejzira u parku Jeloustoun (Foto: yellowstonepark.com)

NJena eventualna eksplozija bi dovela do opšte katastrofe, a radi poređenja najveći američki kanjon, Veliki Kanjon, mogao bi biti napunjen 12 puta ovom vrelom masom. Ranije su naučnici verovali i navodili poređenje da bi Veliki Kanjon mogao biti napunjen dva do tri puta, ali se ispostavlja da je to mnogo veća količina. Pored manjeg rezervoara magme za koji se znalo, naučnici su sad otkrili još jedan koji je daleko veći. Nedavno su se pojavile analize u javnosti da bi Rusija upravo mogla gađati ovaj prostor kako bi izazvala opštu katastrofu, a dovoljna bi bila jedna balistička raketa manje razorne moći da praktično potopi ogroman deo Amerike. Pepeo bi prekrio celu Severnu Ameriku, ističu naučnici Univerziteta Jute, potvrđujući praktično teoriju o potencijalnom ruskom vojnom udaru na ovu tačku. Jeloustoun je nacionalni park Sjedinjenih Američkih Država koji se prostire na područjima tri zapadnoameričke savezne države: Vajoming, Montana i Ajdaho.
Pročitajte još:PLJAČKA U SPC: Vladika kanadski ojadio crkvenu kasu i preti novim raskolom!Blek: Milošević je sigurno ubijen u Hagu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA