Najnovije

U polufinalu Sevilja, Fiorentina, Dnjepar i Napoli

"Klackalica" na stadionu Petrovski u polufinale, ipak, odvela Sevilju. Fiorentina relativno lako izbacila kijevski Dinamo, ali Ukrajina neće ostati bez predstavnika među četiri najbolje ekipe Lige Evrope. Volfsburg spasao ponos protiv Napolija, ali ništa više od toga.
Liga Evrope (Foto: Jutjub)

Liga Evrope (Foto: Jutjub)

Fudbaleri Napolija, Sevilje, Dnjepra i Fiorentine plasirali su se u polufinale Lige Evrope. Zenit - Sevilja 2:2 Sevilja je odigrala 2:2 u Sankt Peterburgu protiv Zenita, što joj je posle pobede na svom terenu (2:1) bilo dovoljno da zadrži šanse za odbranu trofeja drugog po snazi evropskog takmičenja. Ponovo su Španci slavili protiv Zenita golovima u poslednjim minutima, a junak je bio Kevin Gameiro, nakon što je dao gol u 85. Prethodno je Zenit imao produžetke u rukama posle preokreta preko Salomona Rondona i Hulka, dok je strelac za Sevilju bio Karlos Baka iz penala. Fiorentina je rutinski prošla u narednu fazu pošto je u Firenci nadigrala kijevski Dinamo sa 2:0 golovima Marija Gomeza i Manuela Vargasa. Fiorentina - Dinamo Kijev 2:0 Ekipi Nenada Tomovića, koji je kao desni bek odigrao svih 90 minuta, posao je bilo dodatno olakšan posle crvenog kartona DŽeremejna Lensa u 40. minutu. Još jedan italijanski tim je lako prošao među četiri najbolja tima - Napoli, odigravši 2:2 sa Volfsburgom. U prvom meču bio je ubedljiv - 4:1. Napoli - Volfsburg 2:2 Tim iz Napulja je i u revanšu imao veliku prednost od 2:0, ali su fudbaleri Volfsburga za samo dva minuta uspeli da dođu do remija. Najveće iznenađenje ove sezone Dnjepar ispisao je još jednu stranicu u istoriji kluba pošto je, posle 0:0 u Brižu, pobedio minimalnim rezultatom u Kijevu. Dnjepar - Klub Briž 1:0 Žreb parova za polufinale održaće se u petak, utakmice su na programu 7. i 14, dok je finale zakazano za 27. maj na stadionu u Varšavi. Rezultati i strelci četvrfinala Lige Evrope: Dnjepar - Klub Briž 1:0 (Šahov 82), prvi meč 0:0 Fiorentina - Dinamo Kijev 2:0 (Gomez 43, Vargas 90), prvi meč 1:1 Napoli - Volfsburg 2:2 (Kaljehon 50, Mertens 65. - Klos 71, Perišić 73), prvi meč 4:1 Zenit - Sevilja 2:2 (Rondon 48, Hulk 72. - Baka 6. penal, Gameiro 85), prvi meč 1:2
Pročitajte još:Vođa navijača Albanije preti: Srpskim majkama vraćamo sinove u kovčegu! (FOTO, VIDEO)SA SAMO JEDNIM GOLOM: I Real i Juve u polufinalu Lige šampiona (VIDEO)
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA