Najnovije

Bukti rat u Jemenu: Danas ubijeno 27 ljudi

SANA – Najmanje 27 ljudi poginulo je danas u Jemenu u žestokim borbama na jugu zemlje između šiitskih pobunjenika Huta i snaga lojalnih jemenskom predsedniku Abd-Rabuu Mansuru Hadiju, koji se nalazi u egzilu, rekli su lokalni zvaničnici.
Jemen (Foto: voanews.com)

Jemen (Foto: voanews.com)

Najmanje četiri pro-Hadijeva borca i šest Huta je poginulo u sukobima rano jutros u gradu Dalehu, severno od Adena, dok je u zasedi ubijeno još osam pobunjenika, preneo je AFP. Dalje na istoku, u gradu Loderu, u granatiranju snaga lojalnih predsedniku ubijeno je devet pobunjenika. U samom Adenu takođe je bilo sukoba, a avioni koalicionih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom nastavili su bombardovanje pobunjeničkih položaja uprkos najavi u utorak o prekidu vojne kampanje. Mete su bile predsednička palata, koju drže pobunjenici, a koja je bila poslednje utočište Hadija pre nego što je prošlog meseca napustio zemlju i otišao u susednu Saudijsku Arabiju, rekli su vojni zvaničnici.
Pročitajte još:Putinov aligator, mašina koja uništava sve pred sobom (VIDEO)Nova era za čovečanstvo: NASA otkrila kako da putujemo brže od svetlosti!
Ratni avioni koalicionih snaga takođe su bombardovali vazduhoplovnu bazu Al-Anad, severno od Adena, sada pod kontrolom pobunjenika, iz koje je američka vojska vodila rat dronovima protiv Al Kaide, pre nego što su ih borbe primorale na povlačenje. Sukobi dolaze u jeku poziva na dijalog da se okonča konflikt u Jemenu, u kome je, prema podacima Ujedinjenih nacija, od kraja marta poginulo više od 1.000 ljudi, od kojih najmanje 115 dece. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA