Najnovije

General SAD: Borbene sposobnosti američke vojske su na najnižem nivou u istoriji

VAŠINGTON- Načelnik štaba Kopnenih snaga SAD - general Rej Odierno - upozorio je da je borbena spremnost američke armije na istorijski niskom nivou.
Američka vojska (Foto: defensenews.com)

Američka vojska (Foto: defensenews.com)

„Surovi budžetski ćorsokak prisiljava nas da borbenu gotovost održavamo na istorijski niskom nivou“ - citirao je njegove reči Military Times. Prema njegovim rečima, u stanju borbene gotovosti je samo 33 odsto američkih kopnenih brigada, a potrebno bi bilo da bude - 70 odsto. Ovo znači - naglasio je - da neće biti spremne za iznenadne vanredne situacije. Još je upozorio: „Ako se sa budžetom ništa ne promeni - stvari će ostati ovakve i u naredne četiri godine. A to znači da je dovedena u pitanje naša sposobnost da se nosimo sa više od jednog protivnika“. U februaru je postalo jasno da SAD žele da do 2018 godine smanje brojnost svojih kopnenih snaga na 450.000 vojnika i oficira.
Pročitajte još:Ako stvari krenu po zlu u Novorusiji, Amerika otvara ratno žarište na BalkanuEVO ŠTA ĆE UNIŠITI DŽIHADISTE! 100.000 ih boluje od „crne smrti“!
Barak Obama je predložio Kongresu SAD da odobri 789 miliona dolara za pojačavanje američkog vojnog prisustva u Evropi u 2016-oj godini. Obama je „suprotstavljanje Rusiji“ kao jednu od ključnih stavki uključio u svoju poslednju budžetsku poslanicu. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA