Najnovije

Privrednici iz EU falsifikuju srpske dokumente - Moskva Srbiji ograničava uvoz jabuka!

MOSKVA - Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) će ograničiti uvoz jabuka iz Srbije zbog falsifikovanja srpskih fitosanitarnih sertifikata u Evropi.
Jabukama težak put u Rusiju (Foto: JuTJub)

Jabukama težak put u Rusiju (Foto: JuTJub)

"Moramo da uvedemo postupak prethodne najave za jabuke koje dolaze iz Srbije. Proizvodi neće moći da pređu granicu bez inspekcije", izjavio je šef te službe, Sergej Dankvert. On je dodao da je pooštravanje mera potrebno zbog vrlo rasprostranjenog falsifikovanja srpskih fitosanitarnih sertifikata, prenosi ruska agencija Tas. "Za veliki broj proizvoda koji se izvoze u Rusiju, Evropljani su napravili falsifikovana dokumenta. Proverili smo 33 sertifikata za jabuke iz Srbije, i samo jedan od njih je autentičan", izjavio je Dankvert.
Pročitajte još:MUP očekuje teroristički napad u Beogradu – Stefanović naredio najviši nivo bezbednostiRudan: Mi Hrvati smo klali u Jasenovcu i klaćemo opet, zato što smo fašisti!
Prema njegovim rečima, odvojena istraga Roseljhoznadzora ukazala je na relativno sličnu situaciju sa fitosanitarnim sertifikatima iz Bugarske, kojoj je ta služba već zabranila izvoz jabuka u Rusiju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA