Najnovije

TUGA: Policajac Dragan Đurić sahranjen sa zastavom Srpske!

ZVORNIK - Dragan Đurić (48), pripadnik MUP RS, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, sahranjen je juče uz najviše policijske počasti na seoskom groblju Karakaj kraj tog grada. NJegov poslednji ispraćaj, na kome je bilo više hiljada ljudi, obeležili su jecaji, suze i tuga svih prisutnih.
Tuga....(Foto: Dnevni avaz)

Tuga....(Foto: Dnevni avaz)

Posebno dramatično bilo je posmatrati Dragicu i LJubicu, neutešne sestre pokojnog Đurića, koje su sve vreme jecale, ne mogavši da suzdrže suze. NJihova majka Stana zbog starosti i bolesti nije mogla da prisustvuje sahrani, dok se brat Anđelko držao mirno sve do trenutka kad su mu uručili zastavu Republike Srpske. U tom trenutku ni on nije mogao sa sakrije suze i počeo je da jeca, oplakujući Dragana uz uzdah „Zbogom, brate“. LJudska gromada U ime kolega pokojnog Đurića od njega se oprostio komandir policijske stanice u Zvorniku Vladan Vasilić, koji takođe nije mogao da sakrije emocije. - Opraštamo se danas od našeg Đuke. Bio si pošten i našao si se svakom kad mu je trebalo. Od čestitih roditelja i od oca policajca postao si još bolji policajac - poručio je Vasilić. On je potom istakao koliko se Đurić žrtvovao i time spasao živote drugima. - Svojim životom spasao si i sačuvao naše živote. Na tome ćemo ti biti večno zahvalni. Svoj život si dao, a ubica bi uspeo da ubije još njih da nije bilo tvoje požrtvovanosti - zaključio je Vasilić oproštajni govor. Državni vrh na sahrani Đurićevoj sahrani su u ime vade RS prisustvovali potpredsednik Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić. Đurića je u terorističkom napadu u ponedeljak ubio Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika, koji je tokom napada uzvikivao Alahu ekber (alah je veliki), a likvidiran je prilikom razmene vatre sa policijom. Saučešće:Dodik bio na opelu ispred kuće ubijenog Saučešće članovima porodice ubijenog Dragana Đurića u njihovoj kući izrazio je i predsednik Srpske Milorad Dodik. On je prisustvovao opelu ispred porodične kuće ubijenog policajca. Đurića su kolege u počasnom stroju ispred kuće ispratili na groblje.
Pročitajte još:Dramatičan apel porodice Rajković: Vehabije nam otele ćerku, hoće od nje da naprave bombaša samoubicuODLUKA: Ognjanovićima vraćen novac
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA