Najnovije

DŽihadisti u Siriji uništili crkvu na Uskrs

DŽihadisti Islamske države digli su u vazduh Bogorodičnu crkvu na severoistoku Sirije u nedelju ujutro, javila je Sirijska arapska novinska agencija.
Foto: syriahomenews.com

Foto: syriahomenews.com

Crkva u selu Tal Nasri u provinciji Hasakan dignuta je u vazduh dok su hrišćani proslavljali Uskrs. Lokalni izvori rekli su da su ekstremisti uništili crkvu tako što su postavili eksploziv u njenoj unutrašnjosti. Bogorodična crkva sagrađena je 1934. godine, a restaurirana 2005. Jedna je od tri crkve u ovoj oblasti, koja je odnedavno preplavljena ekstremistima Islamske države. Borci Islamske države poznati su po tome što uništavaju hrišćanske i muslimanske bogomolje i spomenike kulture. U februaru, u gradu Tel Hamosa u pokrajini Hasakan, džihadisti su uništili jednu od najstarijih crkava u Siriji. Ekstremisti Islamske države napali su više od deset crkava u Siriji na teritorijama koje kontrolišu. Prošlog meseca, džihadisti su zapalili katolički samostan iz 15. veka u grad.
Pročitajte još:Neonacista Jaroš postao savetnik glavnokomandujućeg ukrajinskom armijomRusija i Kina pregovaraju o proširenju nuklearne saradnje
Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA