Najnovije

Pajtić: Mrtvi piloti su naša šansa da udarimo na Vladu!

BEOGRAD - Predsednik DS Bojan Pajtić traži od svojih stranačkih saradnika da pad vojnog helikoptera "Mi-17" i smrt sedmoro ljudi iskoriste za skupljanje političkih poena i "maksimalnu mobilizaciju protiv SNS i Aleksandra Vučića".
Bojan Pajtić (Foto: DS / Arhiva vojvodina.gov.rs)

Bojan Pajtić (Foto: DS / Arhiva vojvodina.gov.rs)

Ovo su rekli funkcioneri DS koji se lično ne slažu sa ovakvom besramnom političkom zloupotrebom tragedije, piše "Informer". Pajtić je u jednoj od SMS prepiski tražio da "forsiraju helikopter" jer su "mrtvi piloti najveća politička šansa DS!". Jedan od sagovornika ovog lista rekao je da "Bojan više nema nikakvu zadršku" i da traži da se zaigra na sve ili ništa. "Pajtić insistira na maksimalnom forsiranju priče o helikiopteru. Poručio je da je sad trenutak da svim silama udarimo na Vladu i tražimo ostavke premijera i ministara. Prema planu, ti zahtevi i pritisak bi trebalo da kulminiraju na mitingu opozicije zakazanom za 25. april. Bojan je rekao i da ćemo, ako ovu priliku propustimo, morati godinama da čekamo novu dobru šansu za rušenje vlasti. I još je tražio od svih koji imaju veze u medijima da maksimalno forsiraju suprugu poginulog pilota Omera Mehića, koja je ogorčena izveštajem iz istrage u kojem se tvrdi da je njen suprug imao alkohol u krvi", ispričao je izvor. Demokrate su u subotu, odmah nakon izjave premijera Vučića da pad helikoptera neki pokušavaju da iskoriste za političke poene zatražile njegovu ostavku. "Nakon što je unapred oslobodio odgovornosti dva ministra u svojoj Vladi, ponizio i žrtve i građane izjavama da je pročitao izveštaje i da u njima nema "bog zna šta spektakularno" premijer je zamenio teze. Po svom starom receptu, optužio je svakog ko postavlja pitanja da jeftinim političkim poenima pokušava da udari na njega", pisalo je u saopštenju DS. Ovim povodom oglasio se i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je naglasio da je nedopustivo da se istraga o padu vojnog helikoptera zloupotrebljava za vođenje političke kampanje. "Na ovaj način se potkopava ugled Vlade Srbije i duboko vređaju osećanja porodica poginulih u nesreći. Poštovanje prema žrtvama treba da bude osnovna tačka u svim medijskim izveštajima i političkim nastupima", podvukao je Dačić. Profesor fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić istakao je da je u priču o padu helikoptera upleteno previše politike. "Izveštaji predstavljaju samo početni korak za tužilaštvo. Cela priča je podelila javnost za i protiv posade i to je potpuno neprimereno. Ova situacija degradira društvo u svakom smislu. Majora Mehića treba ostaviti na miru, a ljude koji su pošli da spasu dete treba gledati kao heroje. Nema domaćice koja nije postala stručnjak za ratno vazduhoplovstvo u poslednje vreme. Vraćamo se, izgleda, u neko pretpolitičko vreme", objasnio je on.
Pročitajte još:VUK O ŠEŠELJU: Kad ti glupost nabaci loptu, ne smeš da daš gol!PILOTA NATERALI DA SLETI U SURČIN: Omer Mehić pred pad tražio da se spusti kod VMA!
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA