Najnovije

Počeo skup o energetskoj bezbednosti Centralne i Jugoistočne Evrope

BUDIMPEŠTA - Ministarski sastanak posvećen pitanjima energetske stabilnosti Centralne i Jugoistočne Evrope počeo je danas u Budimpesti, a Srbiju na skupu predstavljaju prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
Gas (Foto: JuTjub)

Gas (Foto: JuTjub)

Ministre iz pet zemalja - Mađarke, Srbije, Grčke, Turske i Makedonije - najpre je u mađarskom parlamentu pozdravio premijer Mađarke Viktor Orban. Najavljujući sastanak prošle nedelje, Dačić je rekao da će sastanak biti prilika za razmenu mišljenja o tome da li je ovih pet zemalja spremno na realizaciju Turskog toka, nove trase snabdevanja gasom u narednom periodu. Nakon obustave projekta Južni tok, Rusija je najavila izgradnju gasovoda koji bi ispod Crnog mora došao do Turske a zatim bi išao ka grčko-turskoj granici, odakle bi mogao da se nastavi preko Grčke, Makedonije i Srbije.
Pročitajte još:Srpsko blago sa Kosmeta u rukama mafijašaBLAGODAT: Sveti oganj stiže u Srbiju u fenjeru
Dačić i Antić su na marginama sastanka imali bilatralni susret sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Kociasom, a predviđeno je da se šef srpske diplomatije kasnije sastane i sa turskim ministrom za EU Volkanom Bozkirom. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA