Najnovije

Ruski zvaničnik: Odluka Kijeva pretnja državnosti Ukrajine

MOSKVA – Predsednik odbora za ustavno pravo gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta Federacije, Andrej Klišas, ocenio je danas da je odluka ukrajinskog parlamenta o odustajanju od neutralnog statusa korak protiv teritorijalne celovitosti Ukrajine.
(Foto: Securityobserver.org)

(Foto: Securityobserver.org)

Klišas je agenciji RIA Novosti rekao da takva odluka Vrhovne Rade u Kijevu ukazuje na želju Ukrajine da postane članica NATO. Ukrajinski parlament izglasao je danas zakon kojim se ukida status neutralnosti Ukrajine i koji bi trebalo da joj omogući priključenje NATO. Ruski zvaničnik je ocenio da je to još jedan potez „onih koji su zaposeli vlast u Kijevu protivustavnim državnim udarom” i da je pretnja po državnost i teritorijalni integritet Ukrajine. Predlog zakona o ukidanju neutralnosti Ukrajine, koji je predsednik Ukrajine Petro Porošenko podneo 18. decembra, u parlamentu nije podržalo samo osam poslanika, od ukupno 303.
Pročitajte još:S. Koreja: SAD je đavolja imperija i bezubi vuk!Nemačke tajne službe: Strah od terorističkih napada na Nemačku – opravdan!
Današnja odluka je izazvala nezadovoljstvo u Moskvi koja osuđujuje približvanje NATO ruskim granicama. Ukrajina se priključila grupi evropskih neutralnih zemalja 2010. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA