Najnovije

Putin i Cipras - tiho slaganje!

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas u Moskvi posle sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom da Grčka nije tražila finansijsku pomoć od Rusije, ali da je mogućno davanje kredita na osnovu saradnje.
Cipras kod Putina (Foto: kremlin.ru)

Cipras kod Putina (Foto: kremlin.ru)

"Ukoliko grčka vlada bude sprovodila proces privatizacija u privredi, spremni smo da učestvujemo na svim tenderima i nadam se da ako to bude slučaj da ruskim kompanijama neće biti postavljani lošiji uslovi nego drugima u tom procesu. Ništa više nam nije potrebno“, rekao je Putin novinarima, prenela je agencija Tass. Cipras je naveo da Grčka nije saglasna sa logikom sankcija u odnosima sa EU, a Putin je rekao da je razumeo da je Atina bila prinuđena da glasa za sankcije (EU) protiv Moskve. Ruski predsednik je istakao da neće koristiti pojedinačne kontakte sa pojedinim državama EU da bi rešavao probleme sa EU kao celinom. "Želimo da radimo sa celom ujedinjenom Evropom otvoreno, s poverenjem i u okviru dugoročnih strategija“, rekao je Putin. Putin je odlučno odbacio navode da Moskva sarađuje sa Atinom da bi uticala na EU i ocenio da su takva tumačenja oportuna. „Izgleda da vaša poseta dolazi u pravo vreme, jer moramo da analiziramo načine kako možemo da se vratimo na prethodni nivo“, rekao je Putin, prenele su agencije. Nemački tabliod "Bild", povodom današnjeg susreta u Moskvi postavlja pitanje da li je tu reč o paktu protiv kancelara Angele Merkel. "Ceo svet se, ipak, pita šta zaista planiraju Cipras i Putin tim svojim susretom iza zidina Kremlja i kratko pred mogućim državnim bankrotom Grčke", piše tabliod, postavljajući pitanje da li ne "kuju" jedan "anti-Merkel" plan.
Pročitajte još:NASA: Uskoro susret sa vanzemaljcima!Evo kakve je instrukcije izdao Ramzan Kadirov oko proslave VaskrsaZar ste svi slepi: Hrvatski list tvrdi da Šešelj nije zapalio zastavu (VIDEO)
"Kuju li bivši komunisti možda pakt protiv jake žene Evropske unije ", postavlja pitanje ovaj tabliod. "Bild" piše da je tokom posete Ciprasa planirano i polaganje venaca na grob neznanog vojnika, doručak sa predsednikom, potpisivanje ugovora, susret sa studentima, sa premijerom, ali i sa patrijarhom ruske pravoslavne crkve Kirilom Prvim. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA