Najnovije

SDS: Gašić iznosi neistine

BEOGRAD - Javnost je i dalje ostala uskraćena za zvanični izveštaj ne samo o tome ko je krivično, već i politički odgovoran za helikoptersku nesreću 13. marta, saopštila je danas Socijaldemokratska stranka navodeći da je ministar odbrane Bratislav Gašić u intervjuu RTS-u izneo niz neistina na račun prethodne vlasti.
Gašić (Foto: JuTjub)

Gašić (Foto: JuTjub)

Gašić je više puta rekao da bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić zloupotrebljava tu tragediju u političke svrhe, navodi SDS i ističe da Tadić i SDS baš poštujući žrtve tragedije, ali i institucije, traže utvrđivanje istine. "Upravo Gašić izvrtanjem istine kreira od ovog slučaja politički obračun i vređa ne samo zdrav razum građana, već i porodice žrtava koje, kao i ukupna javnost, žele da saznaju šta se tačno desilo te kobne noći", piše u saopštenju SDS. Navodi se da Tadić i njegova stranka nikoga nisu optužili za krivičnu odgovornost u ovom slučaju, jer je to isključivo u nadležnosti tužioca. "Mi zahtevamo utvrđivanje političke i profesionalne odgovornosti i sankcionisanje odgovornih za čitav niz propusta koje je utvrdila dosadašnja istraga, a što je u nadležnosti premijera (Aleksandra) Vučića", saopštava SDS. Gašić, navodi SDS, optužbama da je prethodna vlast radila na uništavanju vojnog vazduhoplovstva najbrutalnije obmanjivanje javnosti i pokazuje da je "politički lažov".
Pročitajte još:Vučić o reakciji EU na izjavu albanskog premijeraZar ste svi slepi: Hrvatski list tvrdi da Šešelj nije zapalio zastavu (VIDEO)
Ta stranka ocenjuje da je "ovakav Gašić lice vlade Aleksandara Vučića koji je direktno odgovoran za ponašanja i iznošenje laži svojih ministara". "Da bi se uspostavio sistem odgovornosti potrebno je da ovakvi ministri budu smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukciji, jer se ovde ne radi samo o nezadovoljstvu njihovim radom, već o ozbiljnoj profesionalnoj i političkoj odgovornosti", piše u saopštenju SDS. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA