Najnovije

Pogledajte šta je snajperista Berić zatekao na mestu gde je prvi put ranjen: Duša mi je plakala

DONJECK - Srpski snajperista i dobrovoljac u Novorusiji Dejan Berić obišao je brdo Saur Mogila na kome je na početku rata bio ranjen. Na ovom mestu vodile su se ogorčene borbe snaga DNR i ukrajinske vojske, a o žestini borbi govori i groblje vojnika koji su tu poginuli. 
Jedini objekat na Saut Mogili - zgrada uprave spomen kompleksa (Foto: Fejsbuk)

Jedini objekat na Saut Mogili - zgrada uprave spomen kompleksa (Foto: Fejsbuk)

Išli smo na kratko na granicu, na granični prelaz Marinovka. Kad se skrene sa glavnog puta par kilometara dolazi se do Saur Mogile. Nikako nisam hteo ići tuda, ne zato što sam tamo prvi put ranjen nego što su tamo sahranjeni momci koji su poginuli braneći tu strateški važnu visinsku tačku. Gledao sam grobove mnogo puta na slikama . Međutim kad sam došao tamo duša je plakala. I Dušan (Berićev saborac) koji je od tada prošao mnoga šta je pustio suzu. Kad smo krenuli nazad, objasnio mi je da se njegov deda takođe borio na Saur Mogili u Drugom svetskom ratu. I njemu je posle sedamdeset gorina došlo da se bori na istom mestu. Dobra stvar je što su je obojica preživeli. Tamo je bio bukvalno pakao - napisao je Berić uz fotografije sa lica mesta koje je objavio na Fejsbuku. Berić je nekoliko puta u intervjuima pričao o svom ranjavanju na Saur Mogili, a poslednju izjavu na tu temu dao je za banjalučku ATV. - Prvi put sam ranjen na Saur Mogili kada smo pravili koridor Marinkovka-Stepanovka kako bi ranjenici mogli da idu za Rusiju. Upali smo u dva obruča zasede, rekli su nam da tamo nema nikog i trebali smo prosto da prođemo na Saur Moglilu i da momcima iz bataljona Vostok kojih je bilo tamo 17 da odnesemo oružje. Tako smo upali u zasedu da je bilo da gineš u svakom slučaju. Uzeli smo po dve granate, puške na leđa i pravo među njih. Bacili smo granate i svega nas dvojica su bili ranjeni. Probili smo se do momaka i odneli oružje. Mene su pogodila tri metka u pancir i slomljena su mi bila tri rebra - ispričao je Berić koji je tri puta ranjavan od početka rata u Novorusiji. Na Berićevim fotografijama vidi se porušeni spomen kompleks borcima Crvene armije koji su se na tom  mestu borili protiv nacista u Drugom svetskom ratu. O ovim bitkama govore i tenkovi koji su tu izloženi. Nažalost, danas se tu nalazi i groblje boraca DNR.
Pročitajte još:Snajperista Berić o strahotama koje je video u Novorusiji: Slediće vam se krv u žilama (VIDEO)Čime i kako Rusija može da odgovori Americi u globalnom ratuJEZIVI IZVEŠTAJ: Ukrajinski vojnici grupno silovali 26-ogodišnju devojku
  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA