Prženice, pofezne, hleb u jaja, zavijače, moče…toliko naziva za jedno jelo. Sigurno ste ih svi probali, a da li ste jeli punjene? Probajte za doručak ili večeru da ih napravite ukućanima i poslužite uz šolju jogurta.
Punjene prženice (Foto: domacirecepti.net)
Sastojci: 12 parčadi starog hleba 6 komada sira po izboru, može i kačkavalj i feta 6 komada šunke, šunkarice, salame, šta imate 4 jaja 50 ml mleka 1/2 kašičice soli
Priprema: Isecite hleb što tanje možete. Između dva parčeta stavite komad sira i parče šunke. Zagrejte ulje na jednu slabiju vatru od najjače jer ne smeju da gore, a ni da bude slaba vatra jer će se ” napiti” ulja. Umutite jaja sa solju pa dodajte mleko i sjedinite. Dobro pritisnite rukama oba parčeta hleba pa umočite jednu pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje. Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kad okrenete pritisnite viljuškom, da se dodatno zalepe. Pečen hleb ocedite na ubrus ili na salveti pa toplo poslužite. Prijatno.
Pročitajte još:Bela pileća čorbicaPiletina sa ananasomKroasani sa šampinjonima
Izvor: domacirecepti.net
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.