Najnovije

SRAMOTA SRPSKOG SPORTA: Tuča košarkaša na terenu! (VIDEO)

VOJVODINA - Vojvodina je i treći put ove sezone pobedila FMP, ali je ovaj meč ostao u senci opšte tuče između igrača. Na 55 sekundi pre kraja, pri rezultatu 71:67 za goste, počelo je koškanje Ostojića i Bursaća, i to ispred zapisničkog stola. Bursać je mladog centra FMP udario laktom u glavu, ovaj uzvratio pesnicom i nastao je opšti haos. Na teren je uletela kompletna ekipa Vojvodine, umešao se i Lazarević iz ekipe domaćih, koji je takođe razmenjivao udarce sa ratobornim Novosađanima.
Nisu čuli za fer plej! (Foto: JuTjub)

Nisu čuli za fer plej! (Foto: JuTjub)

Davidovac je pokušao da razdvoji, ali se našao na podu, nije se znalo ko koga udara. Trezvenošću trenera i nekolicine igrača sve se smirilo već posle 30-ak sekundi, pa je izbegnut incident još većih razmera. U svakom slučaju, biće dosta posla za čelnike Superlige. Posle petominutnog prekida zbog pesničenja, arbitri su odlučili da isključe Ostojića i Davidovca iz domaćeg tima, kao i Bursaća i kompletnu klupu Vojvodine, a sve posle konsultacija sa delegatom Krnetom. Novosađani su tako poslednji minut morali da igraju sa četiri igrača (Grubor, Radonjić, Jovišić i Novak). Novak je zbog isključujućih grešaka dobio dva penala i oba puta je bio siguran dok je na drugoj strani Čović promašio jedno slobodno bacanje, pa je na semaforu je pisalo 67:73. Pantri su pokušali da pogode za tri poena, nisu uspeli, fauliran je Jovišić koji je dva puta bio siguran sa linije penala i tu je sve bilo rešeno (75:67). FMP je do kraja pokušao trojkama, ali su nekoliko puta bili neprecizni. Radonjić je sa još dva precizna bacanja podigao goste na 77:67, a Đoković i Šturanović su uspeli samo da ublaže poraz. Što se samog meča tiče, bio je tvrd od samog početka, sa dosta nervoze u oba tima, Vojvodina je uglavnom bila bolja, držala je prednost od dva do šest poena sve do 14 minuta, kada su domaći izjednačili na 30:30. Čović je pokušavao da razigra pantere, ali mu agresivna odbrana gostiju nije to dopuštala. FMP je konačno poveo u 17. minutu (34:32) usledila je rezultatska klackalica i tako sve do poluvremena (41:39). Koliko je bilo agresivnosti govori i podatak da je u prvom poluvremenu dosuđeno čak 30 ličnih grešaka (12 FMP, 18 Vojvodina). Drugo poluvreme teklo je u istom ritmu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a domaći su imali najvećih 56:51 u 28. minutu. Problem za FMP bila je i peta lična greška Gudurića već u 29. minutu, posle koje se Vojvodina vratila u igru sigurnim napadima, od početka poslednjeg perioda igre. Novosađani su preko odličnog Novaka držali tri poena prednosti. Posle poena Apića (66:69) na minut i po pre kraja, FMP je krenuo na sve ili ništa, a onda je usledila već pomenuta opšta tuča na parketu.
Pročitajte još:EVROLIGA POTVRDILA: Srbi najbolji košarkaši Evrope! (VIDEO)Na gostovanju Zvezde u Gračanici skupljeno 421.350 dinara
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA