Najnovije

DNR i LNR obeležavaju prvu godišnjicu referenduma

Jedanaestog maja se navršava godina dana od kada su stanovnici Donbasa, nezadovoljni državnim prevratom u Kijevu, izašli na referendum i glasali za nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike.
DNR i LNR obeležavaju prvu godišnjicu referenduma (Foto: frontal.rs)

DNR i LNR obeležavaju prvu godišnjicu referenduma (Foto: frontal.rs)

Na teritoriji Donbasa je čitave godine vođena specijalna operacija ukrajinskih snaga bezbednosti. Region se nalazi na granici humanitarne katastrofe, ali, ipak, DNR i LNR su uspele da za godinu dana stvore sopstvene organe vlasti, održe izbore i počnu isplatu penzija, plata i socijalnih davanja. U DNR i LNR se pojavilo legitimno izabrano rukovodstvo i šefovi parlamenata. U republikama je proglašena bivalutna zona, a proizvodnja i logistika su orjentisani na saradnju sa Rusijom. Čelnici samoproglašenih država su uvereni da su za godinu dana uspeli da postignu maksimalno. Ovaj datum planiraju da obeležavaju kao poseban dan u kalendaru. U 11.00 na centralnim ulicama Donjecka proći će predstavnici svih gradova DNR. Planirano je da u prazničnoj povorci učestvuje oko 30.000 ljudi.
Pročitajte još:UPOZORENJE KIJEVU: Počne li novi rat, slomićemo kičmu ukrajinskoj armijiSLIKE RAZARANJA, KRV, RUŠEVINE, GELERI: Ovako Kumanovo izgleda posle obračuna sa teroristima! (FOTO)Zašto je za Srbiju važno da Makedonija bude odbranjena
Izvor:rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA