Najnovije

NOVA PLATFORMA ZA KOSMET: Nikolić nudi "Titovo rešenje"

BEOGRAD - Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, predložiće Vladi Srbije novu platformu za Kosmet, a ovome pišu i srpski i albanski mediji.
Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

Ova platforma će kosovskim Albancima dati ovlašćenja republike, ali će Kosovo biti u okviru Ustava Srbije. Ideja je da Kosovo, iako prema Ustavu Srbije ima status pokrajine, dobije ovlašćenja kakva imaju republike u federaciji. Praktično, sever Kosova, odnosno, Zajednica srpskih opština, bi bio tretiran prema Ustavu Srbije, a deo izvan Zajednice srpskih opština, tretirao bi se po Ustavu iz 1974. godine, navode mediji. Ustav iz 1974. godine je Albancima dao Ustavni sud, a takvo rešenje je doneto u vremenu vladavine Josipa Broza Tita.
Pročitajte još:U KUMANOVU ZAROBLJEN HARADINAJEV BLISKI SARADNIK: Sefa palio jug Srbije!Otkriveno zašto se ruski ministar odbrane prekrstio pre početka vojne parade (VIDEO)
Nikolić je i ranije naglašavao da će platforma biti kreirana sa ciljem dugoročnog pomirenja sa Albancima na Kosovu i da će se držati okvira da to bude nešto "ispod čega Beograd ne sme da ide i nešto do čega možda Priština neće hteti da ide". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA