Najnovije

PAKLENI PLAN: Teroristi iz Kumanova na meti imali most u Skoplju

Teroristička grupa koja je odgovorna za napade u Kumanovu spremala je strašan teroristički napad u kojem bi poginuo veliki broj civila.
Teroristi su imali u planu dizanje mosta (Foto: Vikipedija)

Teroristi su imali u planu dizanje mosta (Foto: Vikipedija)

Naime, uhapšeni teroristi otkrili su da je jedan od planova napada bio i dizanje kamenog mosta u Kumanovu u vazduh, prenosi vecer.mk. Napad je trebalo da se odigra polovinom maja, a pored mosta planirani su napadi na policiju, sud i bolnicu. Ovaj napad ubio bi veliki broj civila i pripadnika policije. Teroristi su na raspolaganju imali veliku količinu novca kako bi sve sproveli do kraja, a svaki pripadnik terorističke grupe bio je iskusan borac. Oni su Divlje naselje u Kumanovu odabrali za centar svojih operacija zbog velikog broja stanovnika i uskih ulica, koje su idealne za teroriste, a noćna mora za pripadnike policije. Dušanov most u Skoplju Dušanov most (nazivan i Kameni most) u Skoplju je most preko reke Vardar koji povezuje stari i novi deo Skoplja, glavnog grada Makedonije, i jedna je od značajnih građevina istorijskog značenja. Postoje dve grupe izvora informacija vezane za vreme izgradnje mosta. Prema jednoj most je izgrađen u VI veku za vreme imperije Justinijana II a dograđivan neposredno pre krunisanja Cara Dušana u tvrđavi Kale. Prema drugoj verziji most je izgrađen za vreme sultana Mehmeda II Osvajača, u periodu između 1451. i 1459.
Pročitajte još:TATA, TI SI MOJ HEROJ: Zaplakaćete kad pročitate pismo koje je sin napisao poginulom srpskom specijalcuOvo su teroristi iz Kumanova – jedan je plaćenik iz Nemačke!
Izvor: vecer.mk

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA