Najnovije

Ostavke ministara posle Kumanova

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska, ministar za transport i veze Mile Janasijeski i šef tajne službe Makedonije Sašo Mijalkov podneli su ostavke.
Gordana Jankuloska i Sašo Mijalkov (Foto: libertas.mk)

Gordana Jankuloska i Sašo Mijalkov (Foto: libertas.mk)

Očekuje se da to učini i državni tužilac Marko Zvrlevski. Gruevski je sinoć Sobranju dostavio predlog za izbor dva nova člana vlade — umesto Jankuloske za novog ministra MUP-a predložio je Mitka Čvakova, a umesto Janasijeskog Vladu Misajlovskog, javila je MIA. Čakov je aktuelni direktor Biroa za javnu bezbednost, a Misajlovski je drirektor Javnog preduzeća za državne puteve. Predsednik Sobranja Janko Veljanovski je novu sednicu Sobranja zakazao za sutra u 13 časova. Inače, u pisanoj ostavci Saša Mijalkov, šef tajne službe i bliski saradnik Gruevskog, naglasio je da će nastaviti da radi u skladu sa svojim principima i ubeđenjima. „Uvek ću biti tu za Makedoniju i naš narod“, naveo je Mijalkov. Ministarka Jankuloska nakon podnete ostavke napisala je na svom profilu na Fejsbuku da je „proteklih godina radila profesionalno, ne štedeći vreme i energiju, rukovodeći se interesima i građana i Makedonije“. Ona se zahvalila premijeru Makedonije na ukazanom poverenju, svojoj porodici i prijateljima na razumevanju i svom timu u MUP-u sa kojima je sa zadovoljstvom sarađivala. NJega je, kako je obelodanila opoziciona SDSM Zorana Zaeva, nasmrt pretukao policajac koji je te noći bio na dužnosti. Podsetimo, tokom vikenda trajao je žestok obračun terorističke grupe s policijom, u kom su stradala osmorica policajaca i 14 terorista. Uhapšeno je ukupno 30 pripadnika terorističke grupe koji su na saslušanju priznali da su planirali napad na glavni grad Makedonije. Od 30 uhapšenih terorista 18 su s Kosova, dvojica su makedonski građani s boravkom na Kosovu, devetorica su državljani Makedonije i jedan je albanski državljanin s boravkom u Nemačkoj. Pojedini od privedenih terorista otkrili su i tajnu lokaciju na kojoj su sakrivali oružje i municiju. Policajci su u improvizovanom bunkeru pronašli i oružje koje je ukradeno prilikom napada na karaulu u selu Gošince.
Pročitajte još:NEMA UJEDINJENJA: Spasovski zakazao „obojenu revoluciju“ u Skoplju!Bratislav Živković: Srbe i Makedonce je podelio američki imperijalizam da bi nas ubijao islamski terorizam
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA